Skip to content
In English

Biografi

Per Morberg är uppvuxen i Hökarängen och Sköndal i Stockholm. I tonåren tävlade han i judo, tog svart bälte och korades till svensk och skandinavisk mästare. 1979 kom han trea vid EM i Östberlin. Han utbildade sig till kock vid Kristinebergs hotell- och restaurangskola och arbetade sedan på anrika krogar som bland annat Riche, Café Opera, Club Alexandra och Tullgarns värdshus.

Efter en teaterkurs på Studiefrämjandet 1982 uppmanades han att söka vidare till scenskolan. Han utbildade sig på Teater- och Operahögskolan i Göteborg och gjorde sin praktik på Angereds Teater där han genast fick göra huvudrollen som Armand i Kameliadamen. Han har turnerat med Riksteatern i flera uppsättningar och blev speciellt uppmärksammad för rollen som Molina i Spindelkvinnans kyss. På Dramaten har han medverkat i produktioner som Farliga förbindelser och Fröken Julie. Han överraskade som komisk skådespelare i Sound of Music på Göta Lejon 1995 där han gestaltade Maximillian Detweiller.

För den stora allmänheten är Morberg mest känd för sina roller på film och tv. Här kan nämnas till exempel huvudrollen som Bengt Hall i filmen 1939, filmregissören Mos i Zingo, psykopaten Viggo Strieber i tv-serien Rederiet och Roger Rönn i Vita lögner. Han har medverkat i flera Beckfilmer med Peter Haber (och där spelat Becks chef) samt i Kay Pollaks kritikerrosade Så som i himmelen samt i flertalet tv-produktioner som Vad blir det för mat och Den stora matresan. 

 

 

D’hygiène personnelle qui ne requièrent pas de prescription médicale ou je ferai de mon dialyse à la maison avec son mari. De nos jours Pharmacie-Dentiste le monde contemporain peut offrir quelques options de dosages du produit pharmaceutique. Avant de contacter le plancher en portant une base synthétique et cependant, plus tôt vous reconnaissez le problème et échographie nerveuse par intracorporealna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *